Miért fontos, hogy szakértőkre bízd a használt gumiabroncsok elszállítását?

A használt abroncsok elszállítását bízd ránk, hogy megelőzd a súlyos környezeti károkat! Cégünk kiemelt figyelmet fordít a környezetvédelmi előírásokra.

Sok autótulajdonos nem tudja, hogy mihez kezdjen az autógumikkal, amikor azok elérik az élettartamuk végét és alkalmatlanná válnak a közlekedésre. Szerencsés esetben a csere egy olyan szervizben történik, ahol gondoskodnak a feleslegessé vált abroncsok sorsáról, de annak, aki saját kezűleg cseréli őket ki, ez nem megoldás. Éppen ezért jó tudni, hogy bárkinek van lehetősége megrendelni a szakszerű használt gumiabroncs elszállítását.

veszélyes hulladék szállítás

Amit semmiképp se tegyél a használt abroncsokkal

1. Illegális hulladéklerakás

Sajnos rengeteg szemetet, közte számos autógumit lehet látni az utak mentén, az erdők szélén, de még a folyókban is. Ez amellett, hogy elkeserítő látványt nyújt, rendkívül káros a környezetre is és közvetve ránk, emberekre is. A gumikból nagy mennyiségű mérgező hatású anyag oldódhat ki a talajba és a vízbe, súlyos problémákat okozva a környéken élőknek.

A fentiek mellett pénzbírsággal is számolnia kell annak, aki ehhez a megoldáshoz folyamodik. Az illegális hulladéklerakás ezért a lehető legrosszabb dolog, amit a szükségtelenné vált abroncsokkal tehetsz. 

2. Égetés

Hosszú évek óta már az avar égetése is tilos, mert rossz hatással van a levegőminőségre. Az autógumik égése során mérgező gázok keletkezhetnek, arról nem beszélve, hogy mennyire kellemetlen, már-már elviselhetetlen szaggal árasztja el a környéket. Fontos hozzátenni, hogy ez a művelet veszélyes is, még a legnagyobb odafigyelés mellett is.

veszélyes hulladék szállítás

Mi a legjobb megoldás? 

Természetesen nem maradnak „a nyakadon” az abroncsok, ugyanis ma már bárki megrendelheti a  használt gumik elszállítását. Tény, hogy ennek van költsége, azonban egyszerű, gyors és környezetbarát. Nem neked kell megoldanod a nehéz gumik autóra rakását és nem kell annak sem utána nézned, hogy hol adhatod le őket legálisan. Fontos azonban, hogy csak megbízható cégre bízd a használt gumiabroncsok elszállítását, ami az előírások betartásával dolgozik.

Jó megoldás lehet még ezen kívül az abroncsok alternatív újra felhasználása, akár mint virágtartó, mint gyermekhinta vagy mint ágyásszegély. Vannak, akik kifejezetten keresik az újrahasznosítható autógumikat, ha esetleg van ilyen ismerősöd, bátran gondolj rá! Azonban, ha nem tudod kinek adni őket és nincs türelmed, kedved vagy lehetőséged a kreatív felhasználáshoz, a legjobb, ha hozzánk fordulsz!

veszélyes hulladék szállítás

Csapatunk teljes körű szolgáltatást nyújt 

Cégünk egyik fő szolgáltatása a használt gumik elszállítása. Mint minden munkánkat, ezt is a vonatkozó előírások, környezetvédelmi szabályok betartásával végezzük. Ha minket hívsz, nem kell attól tartanod, hogy a feleslegessé vált abroncsod az árok partján vagy az erdő szélén landol. Mi gondoskodunk róla, hogy a gumi ne kerülhessen a természetbe, ahol növényeket, állatokat és embereket veszélyeztetne.

A hívásodat követően a használt gumiabroncs elszállítását a lehető leghamarabb, kedvező áron elvégezzük. Számíthatsz ránk akkor is, ha csak egyetlen darab elszállítására van szükséged, de természetesen akár nagyobb mennyiség esetén is szívesen állunk rendelkezésedre. Szolgáltatásunk igénybe vételéhez csupán fel kell venned velünk a kapcsolatot és egyeztetni a részleteket munkatársainkkal.

Amennyiben úgy döntöttél, hogy szeretnél szabályosan megszabadulni a feleslegessé vált autógumiktól, ne habozz, fordulj hozzánk bizalommal! A megadott elérhetőségeink bármelyikén szívesen állunk rendelkezésedre.

Használt gumiabroncsok elszállítása: bízd ránk!

A használt gumiabroncsok elszállítását ránk is bízhatod, mi pedig az előírásokat betartva kezeljük azokat, hogy ne jelentsenek veszélyt a környezetünkre!

A használt gumiabroncsok világszerte egyre nagyobb problémát okoznak, mivel jelentős veszélyt jelentenek az emberek egészségére és a környezetre. Évente több millió gumiabroncs kerül különféle szeméttelepekre, ahol nem – vagy helytelenül – ártalmatlanítják azokat, ami különböző környezeti és egészségügyi veszélyeket okoz, ezért kulcsfontosságú a használt gumiabroncsok kezelésére vonatkozó szabályozások betartása.

veszélyes hulladék szállítás

Miért számít veszélyes hulladéknak a használt gumiabroncs?

A használt gumiabroncsok nem megfelelő ártalmatlanítása számos kockázatot jelent az egészségre és a környezetre, így több okból is veszélyes hulladéknak minősülnek:

  • Tűzveszély: A használt gumiabroncsok könnyen lángra kaphatnak, és nehezen olthatóak el. Amikor elégnek, mérgező füstöt és vegyi anyagokat bocsátanak ki a levegőbe, amelyek károsíthatják az emberi egészséget és a környezetet.
  • Szúnyogok tenyészőhelye: A használt gumiabroncsok összegyűjthetik az esővizet, és ideális táptalajt teremtenek a szúnyogok számára.
  • Környezetszennyezés: A használt gumiabroncsok szennyezhetik a környezetet azáltal, hogy káros vegyi anyagokat bocsátanak ki a talajba. Ezek a vegyi anyagok szennyezhetik a talajvizet, károsíthatják a növényeket és az állatokat, illetve megzavarhatják az ökoszisztémát is, ami hosszútávú problémákat okozhat.
  • Fizikai veszélyek: Az eldobott gumiabroncsok olyan problémákat is okozhatnak, amelyekre nem is gondolnánk: elzárhatják a vízelvezető rendszereket, de akár a rágcsálók és más kártevők számára is életteret biztosíthatnak.

Ezen okok miatt fontos a használt gumiabroncsok megfelelő ártalmatlanítása az emberi egészségre és a környezetre gyakorolt káros hatások megelőzése érdekében.

veszélyes hulladék szállítás

Hogyan történik a használt gumiabroncsok ártalmatlanítása?

A használt gumiabroncsok megfelelő ártalmatlanítására több lehetőség is rendelkezésre áll. Az egyik lehetőség a gumiabroncs-újrahasznosító létesítmények szolgáltatása: a gumiabroncsokat kiválogatják, feldolgozzák és újrahasznosítják. Az újrahasznosítási folyamat magában foglalhatja a gumiabroncsok aprítását, hogy gumimorzsa keletkezzen, amelyet új gumiabroncsok, aszfalt és más termékek gyártásához lehet felhasználni. Ez a folyamat segít csökkenteni a gumiabroncsok ártalmatlanításának környezeti hatását és kíméli a természeti erőforrásokat.

Érdemes észben tartani a speciális szabályozásokat és törvényeket a használt gumiabroncsok ártalmatlanítására vonatkozóan. Fontos a használt gumiabroncsok elszállítása és ártalmatlanítása során a helyi előírások betartása.

Egy másik, házilag is kivitelezhető lehetőség a gumiabroncsok újrafelhasználása, például ültetőedényként, játékként, sőt, akár kültéri bútor is készíthető belőlük. Ehhez természetesen kell némi fantázia, kreativitás, és persze kézügyesség sem árt, ám rengeteget lehet spórolni vele, és persze szórakozásnak is kiváló. A gumiabroncs felületéhez jól tapadnak a ragasztók, elég erősek, hogy megtartsák a csavarokat, ám a festékek kiválasztásánál figyelni kell arra, hogy milyen felületekhez tervezték őket. Fontos viszont, hogy használt gumiabroncsokat ne használjunk beltérben, mivel azok kipárolgása meglehetősen kellemetlen szagú.

Amennyiben kérdésed lenne a használt gumiabroncsok elszállításával kapcsolatban, illetve, ha szeretnél megbízni bennünket ezzel a feladattal, fordulj hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén, és kérj árajánlatot!

veszélyes hulladék szállítás