Veszélyes hulladék szállítás

A veszélyes hulladék különleges kezelést igényel, mert az élővilágra, főként az emberre és környezetére káros hatást fejt ki. A jogszabályok szerint veszélyes hulladéknak az a hulladékanyag minősül, ami robbanásveszélyes, oxidáló, tűzveszélyes, irritáló, toxikus, rákkeltő, maró, fertőző, reprodukciót károsító, mutagén, mérgező gázokat fejlesztő, vagy érzékenységet okozó tulajdonsággal rendelkezik.

A veszélyes anyagok szállítása épp ezért nem bízható bárkire, hiszen szükség van hozzá a megfelelő engedélyekre, tudásra, és természetesen a felszerelésnek is olyannak kell lennie, ami megfelel az előírásoknak, és képes a veszélyes hulladékot szállítás közben abszolút biztonságosan tárolni. Amennyiben olyan szakembereket keresel, akik magas szinten végzik a veszélyes hulladékok kezelését, válassz bennünket!

Amennyiben kérdésed lenne, vagy szeretnéd megrendelni veszélyes hulladék szállítására vonatkozó szolgáltatásunkat, vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

veszélyes hulladék szállítás

Veszélyeshulladék-szállítás: ha felújítod az otthonod

Felújítod az otthonod, és rengeteg olyan dolog maradt a munka végeztével, amire nincs szükséged, és tárolni sem tudod őket? Jó, ha tudod, hogy ezek egy részét nem dobhatod egyszerűen a kukába, hanem igénybe kell venned hozzájuk a veszélyeshulladék-szállítási szolgáltatást.

Azt már említettük korábban, hogy mi is számít veszélyes hulladéknak: a robbanásveszélyes, oxidáló, tűzveszélyes, irritáló, toxikus, rákkeltő, maró, fertőző, reprodukciót károsító, mutagén, mérgező gázokat fejlesztő, vagy érzékenységet okozóanyagok. Ennél konkrétabban azonban nem mentünk bele, hiszen az emberek nagy többsége biztosan nem találkozik például radioaktív dolgokkal az otthonában, bár persze erre is akad példa, gyakoribb is, mint gondolhatnánk. A régi karórák fluoreszkáló mutatói például vékony, ám ténylegesen radioaktív bevonatot kaptak, és ennek köszönhetik azt, hogy a sötétben zöldesen fénylenek. Minimális a sugárzásuk, és nem veszélyes az emberre, viszont nem is kell miatta veszélyeshulladék-szállítási szolgáltatást igénybe venni, hiszen a nagypapa óráját senki sem dobja ki.

A kis kitérő után vissza a felújításhoz: a festékekhez azonban muszáj veszélyeshulladék-szállítási szolgáltatást igényelned, mivel azok veszélyes hulladéknak számítanak. Nyilván hallottál már róla, hogy a lomtalanítások alkalmával a festékes vödröket nem rakhatod ki – bár az is igaz, hogy ezt sokan semmibe veszik. Ha viszont azokat, akik a tiltás ellenére kiteszik, vagy a hulladékgyűjtőbe helyezik a festékes vödreiket, tetten érik, nagyon komoly bírságra számíthatnak, ami Magyarországon a környező államokhoz viszonyítva is magas, és itt hat számjegyű összegről beszélünk.

Ehhez képest a veszélyeshulladék-szállítási szolgáltatás díja gyakorlatilag elenyésző, ezért inkább vedd igénybe Te is a kockázatos és cseppet sem környezetkímélő megoldás helyett. Válassz bennünket, és kedvező áron elszállítjuk tőled a festékes vödröket, az elhasználódott festőhengereket, ecseteket, és gyakorlatilag mindent, ami megmaradt a felújítás után!

Ha felkeltette az érdeklődésedet veszélyeshulladék-szállítási szolgáltatásunk, vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

veszélyes hulladék szállítás

Veszélyes hulladék szállítása rövid határidővel, kedvező áron

A veszélyes hulladékot nem csupán szállítani, de tárolni is az előírások szerint kell, különben egyrészt szennyezheti a környezetet, másrészt egy esetleges ellenőrzés során komoly bírságokat kockáztat az, aki nem a szabályok szerint cselekszik. Sokan mégis úgy vannak vele, hogy a veszélyes hulladéknak minősülő hulladékanyagot eldugják a telephelyük egyik félreeső sarkába, a pincéjükbe, vagy valamilyen egyéb, nem szem előtt lévő helyre, és remélik a legjobbakat, mivel úgy gondolják, hogy a veszélyes hulladék szállításának ára rendkívül magas a különleges intézkedések miatt.

Holott ez abszolút nincs így! A veszélyes hulladék szállítása ugyan valamivel magasabb költséggel történik, mint a háztartási, vagy a szelektív hulladék esetében, hiszen valóban különleges óvintézkedéseket igényelhet a hulladék típusának megfelelően, ám nem annyival, hogy ne érje meg igényelni ezt a szolgáltatást. Különösen abban az esetben válik megfontolandóvá, ha azt is hozzátesszük, hogy a tárolás maga is költséges, és a bírság sem éppen két fillér. Ha a veszélyes hulladék szállításának árát, illetve a tárolás és bírság költségét összevetjük, mindjárt jól látható, hogy az előbbi gyakorlatilag a töredéke az utóbbinak, vagyis maximálisan megéri. Arról nem is beszélve, hogy az elszállított veszélyes hulladék helye felszabadul és hasznosíthatóvá válik, vagyis akár még plusz bevételt is jelenthet.

Amennyiben a Te cégednél is felgyűltek a veszélyes hulladéknak számító anyagok, és szeretnél a szabályoknak és előírásoknak megfelelően megszabadulni tőlük, fordulj hozzánk bizalommal! Cégünk veszélyeshulladék-szállítási árai kedvezőek, hiszen tisztában vagyunk vele, hogy egy vállalkozás számára ez a költség is lehet életbevágó. Amennyiben bennünket választasz, rövid időn belül kiszállunk a telephelyedre, sőt, akár az otthonodba is, és alacsony költséggel szállítjuk el a felhalmozódott veszélyes hulladékot!

Ha felkeltettük az érdeklődésedet, és szeretnél többet is megtudni veszélyeshulladék-szállítási árainkról, vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

veszélyes hulladék szállítás

A veszélyes hulladék szállítás: laikusként ne vágj bele a feladatba!

Amikor veszélyes hulladék szállításról van szó, sokan képesek tapasztalat és megfelelő felszerelés, eszközök nélkül, saját autójukkal belevágni ebbe a feladatba, azonban ez több szempontból is kockázatos. Egyrészt kellő gyakorlat nélkül már a szállítás közben könnyen lehet hibázni, ami akár balesetet is eredményezhet, másrészt ez esetben az ember nem csupán magát, hanem a környezetét is veszélyezteti. Ha szeretnéd ezeket a kockázatos helyzeteket elkerülni, bízd ránk a szállítást!

veszélyes hulladék szállításhoz nálunk minden olyan eszköz rendelkezésre áll, amikre szükség van a biztonságos körülmények megteremtéséhez. Kellő tapasztalattal és gyakorlattal rendelkezünk, és körültekintően végezzük el feladatainkat. Sokan azért vágnak bele egymaguk a szállításba, mert szeretnének mihamarabb megszabadulni a hulladéktól. Mi igyekszünk a lehető legrövidebb időn belül elszállítani a veszélyes hulladékokat a környezetedből, ennek köszönhetően nincs szükség arra, hogy a gyorsaság miatt átvállald ezt a teendőt.

veszélyes hulladék szállítást mindig bízd tapasztalt szakemberekre, így elkerülheted a bajt! Amennyiben igénybe vennéd szolgáltatásunk, keress bennünket elérhetőségeinken!

veszélyes hulladék szállítás

Veszélyes hulladék szállítása: bízd profikra!

veszélyes hulladék szállítása szakértelmet igényel, hiszen az emberek egészsége, sőt, élete foroghat kockán, ha nem megfelelően történik, de a minimum, hogy a környezet szenvedhet komoly károkat. Veszélyes hulladék nem csak az iparban, de akár a háztartásokban is keletkezhet; az alábbiakban ezekről lesz szó.

Alapvetően az ipari termelés során képződnek olyan anyagok, amelyekhez szükség lehet veszélyeshulladék-szállítási szolgáltatásra, de az otthonokban is felgyűlhet ebbe a kategóriába tartozó szemét. Sokan nem is gondolnak arra, hogy van a háztartásukban olyan anyag, amit szó szerint tilos a kukába dobni, pedig nem is kevésszer szegik meg ezt a szabályt, méghozzá nem tudatosan. Érdemes pedig tisztában lenni ezzel, hiszen egyrészt komoly környezetkárosító hatása van, ha ezek az anyagok keverednek a kommunális hulladékkal, másrészt ha kiderül, hogy megszegtük ezt a szabályt, abból akár bírság is lehet.

Ilyen veszélyes hulladéknak minősülnek például a ,lejárt szavatosságú gyógyszerek, ám ezek esetében nincs szükség veszélyeshulladék-szállítási szolgáltatásra – bár ez mennyiségfüggő is –, hiszen le lehet adni őket a gyógyszertárakban, de hasonló kategóriába esnek az akkumulátorok és elemek, amelyek számára léteznek gyűjtési pontok különféle helyeken, vagy az izzók és a fénycsövek.

Egészen más a helyzet azonban az elektronikai hulladékkal, mint például a mosógép, hűtőszekrény, hajszárító, porszívó, vasaló, elektromos fűrész, fűnyíró; illetve a számítógép, nyomtató, mobiltelefon, televízió, rádió, fényképezőgép, stb. Ezekhez már szükség van a veszélyeshulladék-szállítási szolgáltatásra, mivel számos ilyen eszköz, berendezés mérgező anyagokat, illetve nemesfémeket  is tartalmaz, amik ártalmatlanítása és újrahasznosítása elengedhetetlen.

Szintén ebbe a kategóriába tartozik a használt sütőzsiradék, illetve a fáradt olaj, a festékek, ragasztók és egyéb, barkácsoláshoz használatos termékek, mert az élővízbe jutva a elpusztítják a vízi élőlényeket, a talajba kerülve pedig gátolják annak légáteresztő képességét, tönkretéve a talajflórát. Ezeken felül a használt gumiabroncsok esetében is szükséges a veszélyeshulladék-szállítási szolgáltatás, mivel ezek fokozottan veszélyesek, az elégetésük pedig komoly egészségkárosító hatással jár.

Ha a Te háztartásodban is felgyűltek a fentebb említett anyagok, vedd igénybe veszélyeshulladék-szállítási szolgáltatásunkat! Keress bennünket elérhetőségeinken!

veszélyes hulladék szállítás