Veszélyes anyagok bontása, szállítása

Veszélyes hulladék bontás szakszerűen: ne kockáztasd az egészséged!

Veszélyes hulladék bontást vállalunk megfizethető áron, szakszerűen, minden előírást betartva! Ne kockáztasd az egészségedet, keress minket bizalommal!

Az azbesztet sokáig előszeretettel használták az építkezések során, amíg nem tudták, hogy ez az anyag súlyosan mérgező lehet és óriási károkat képes okozni az emberi szervezetben. Sajnos még mindig nagyon sok az azbeszttartalmú tető, melyek bontását csak veszélyes hulladék bontással foglalkozó cég végezheti, szigorú előírások betartásával. Ezt sokan nem veszik elég komolyan, ugyanis az azbeszt károkozása általában nem látszik azonnal. Ez megtévesztő, ugyanis kellő óvatosság és profi védőfelszerelés nélkül nem lehet elkerülni az azbesztpor belélegzését. Nézzük egy kicsit bővebben, miért is érdemes szakértőkre bízni a veszélyes hulladék bontást!

Veszélyes hulladék bontás

Érdemes tudni, hogy az azbeszt, amíg ép, sérülésmentes, addig nem veszélyes. Viszont ha megsérül, esetleg vágni, fúrni kell, akkor az apró rostszálak a levegőbe jutnak, és belélegezve súlyos betegségeket okozhatnak. Az azbeszttartalmú veszélyes hulladékok bontását ezért mindenképpen megfelelő légzésvédelemmel kel végezni. Ha az anyag mégis a tüdőbe jut, akkor azbesztózis alakulhat ki, ami visszafordíthatatlan. Ez tulajdonképpen a tüdő hegesedését jelenti és légzési problémákat okoz. A baj sajnos nem szűnik meg az azbesztnek való kitettség megszűnésével, sőt, még később is súlyosbodhat. Egy másik rettegett betegség, aminek kialakulását az azbeszttel való érintkezés elősegíti, az a tüdőrák. Sajnos a veszélyes hulladék bontással foglakozók körében az átlagosnál jóval gyakoribb az előfordulása. És végül, de nem utolsó sorban, a mellhártyadaganatot is meg kell említeni, mint az azbeszttel való érintkezés következményét. A betegség normál körülmények között ritka, de a veszélyes anyag súlyos kockázatot jelent.

Mint a fentiekből is láthatod, a veszélyes hulladék bontásnak nem szabad házilag nekiállni, mert egy kisebb munkával is hosszú távon teheted tönkre az egészséged. Fordulj inkább cégünkhöz, szakembereink korszerű védőfelszereléssel és kellő óvatossággal dolgoznak. Várjuk hívásod!

Veszélyes anyagok bontása és szállítása: bízd ránk!

veszélyes anyagok bontása és szállítása olyan feladat, amit saját kezűleg nem érdemes elvégezni, hiszen veszélyes és bírságot is kiszabnak érte!

Az építési és bontási hulladékokat több csoportba soroljuk; ide tartozik a kitermelt talaj, a beton-, tégla- és aszfalttörmelék, a fa-, fém és műanyag hulladék, a vegyes hulladék, illetve az ásványi eredetű hulladékok, de ezeken felül még létezik egy kategória: a veszélyes hulladékoké. Az építtető kötelessége ezeket egy bizonyos mennyiség felett külön gyűjteni, ám a legutolsó kategóriába tartozó hulladékhoz különleges felszerelés, tudás és engedélyek szükségesek, ezek hiányában pedig nem szabad megkezdeni még a bontásukat sem. Ilyen például a hazánkban közismert azbesztpala, de a régebbi épületek esetében a szigetelések is ebből az anyagból készültek. A veszélyes anyagok szállítására és bontására vonatkozó szabályok tehát hazánkban leginkább erre az anyagra vonatkoznak, bár természetesen vannak egyéb anyagok is, amelyeket különleges elbánásban kell részesíteni – ilyenek például az olajszármazékok, a savak, de akár a penészes fa is.

Az azbeszt egészségügyi hatásairól talán mindenki hallott már, de röviden elég annyi is, hogy a porának belélegzése különféle tüdőbetegségeket okoz, és erősen rákkeltő is. 40-50 évvel ezelőtt azonban ezekről még nem feltétlenül tudtak, és előszeretettel alkalmazták az azbesztpalát az úgynevezett Kádár-kockák esetében tetőfedő anyagként. Napjainkban ezek az épületek még mindig állnak, és a felújításuk során többnyire a tetőt is cserélni kell, tehát a veszélyes anyagot bontani, majd elszállítani szükséges. Erre az olyan vállalkozások alkalmasak, mint a miénk; ha Te is felújítasz, érdemes hozzánk fordulnod, hiszen minden szükséges eszközzel és engedéllyel rendelkezünk!

Bízz meg bennünket a veszélyes anyagok bontásával és elszállításával, mert mindent az előírások szerint végzünk el! Amennyiben felkeltettük az érdeklődésedet, és szeretnél bennünket megbízni a veszélyes hulladék elszállításával, illetve, ha kérdésed lenne tevékenységünkkel és árainkkal kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén, és kérj árajánlatot is!

veszélyes anyagok bontása és szállítása